Január 31-ig várják a Makovecz könyvtár építésére, illetve az épület környezetének megújítására a cégek pályázatát.

Korom András – Makó

Még december 22-én jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben az új József Attila Városi Könyvtár épületének kivitelezésével, illetve a környezetébe tartozó utcák és terek rehabilitációjával kapcsolatos közbeszerzési hirdetmény. Mint emlékezetes, a Makovecz Imre tervei alapján épülő könyvtár létrehozására, illetve a Deák Ferenc utca piacig tartó részének megújítására 2,5 milliárd forintos támogatás biztosított a kormány a makói önkormányzatnak, a Makovecz program keretében.

A könyvtár egyébként még tavaly augusztus végén kiköltözött a Deák Ferenc utcai, immár lebontás előtt álló épületéből a Szent János tér 19/a szám alatti, a fiatalabbak által kollégiumnak, az idősebbek számára Pénzügyőrpalotának ismert épületbe, s ide költözött a régi városházáról a gyermekkönyvtár is.

Ilyen volt, ilyen lesz az új makói könyvtár.

A Makovecz Imre által megálmodott, mintegy egy 1600 négyzetméter alapterületű, kétszintes bibliotéka engedélyezési és kivitelezési terveit tavaly készítette el és egy városházi sajtótájékoztatón már be is mutatta a Makona Kft. A pályáztatása után várhatóan tavasszal kezdődhet el a másfél-két évig tartó építkezés. Az új, kétszintes épületben 79 ezer kötetes felnőtt-, és 15 ezer kötetes gyermekkönyvtár kap helyet, emellett egységes utcakép kialakítására, a könyvtár környezetét is újjáépítik, egészen a piacig. A közreadott közbeszerzési kiírás szerint olyan kivitelezőt várnak, mely a könyvtárépítésen és a járulékos munkái mellett a kültéri világítóberendezéseket is felszereli.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest