Makó Sport Térség

Tizennyolc csapat indul a Givaudan Kupán

A Givaudan Kupára idén 18 csapat nevezett, melyek három kategóriában mérhetik össze tudásukat. A mérkőzések január 7-én, 10 órától kezdődnek a városi sportcsarnokban.

 Albert Barbara – Makó

Az idei Givaudan teremlabdarúgó kupán három kategóriában, 18 csapat mérkőzik meg egymással. A sorsolást szerda délután tartották a Hagymaház pódiumtermében. A torna január 7-én, 10 órától startol és három hétvégén keresztül zajlik a városi sportcsarnokban.

– A kupa lényege elsősorban nem a díjazás, hanem az, hogy a csapatok minél több mérkőzést játszanak. Az együttesek játékosai többnyire megyei bajnokságokban fociznak, ezért nekik egy jó felkészülési lehetőség a tavaszi idényre. A települési csapatok mellett, mint például Kiszombor vagy Földeák, különböző cégek futballistái is indulnak. A Contitech, a Givaudan és a Duocor rendszeres résztvevői a tornának – mondta Kovács Gábor sportszervező.

navigate_before
navigate_next

A 35 éven felülieknél az Autós Csárda, a Contitech, a Földeáki Öregfiúk, a Givaudan és a Rendőrség csapata csap össze. A 45 éven felülieknél csak két együttes, az Apátfalva SK és a Duocor jelentkezett, így ők a fiatalabbakkal is fociznak. A nyílt kategória 11 csapatát két csoportba sorolták: A: Bálint Optika, Django, MUFC, Nagylak I. (romániai), Contitech, Givaudan. B: In-Team, Apátfalva SC, Nagylak II. (romániai), Malibu Kávézó, Szetáp-Mix (Kiszombor).

– A teremlabdarúgó kupán már 10 éve játszunk változó sikerrel. Titkon bízom a dobogóban. Nemcsak rendőrök szerepelnek a csapatom színeiben, hanem tűzoltók, börtönőrök, sőt egy-két külsős is pályára fog lépni. A jelenlegi együttesemmel két-három éve focizunk együtt – árulta el Igaz László, a Rendőrségnek az egyik játékosa.

Az utolsó mérkőzést követően lesz az eredményhirdetés. Minden kategóriában az első három helyezett csapatot díjazzák. Külön elismerést kap a legsportszerűbb együttes, a legjobb játékos és kapus, valamint a gólkirály is. Szponzori felajánlások révén különféle más jutalmakat is átadnak az egyes csapatoknak és játékosoknak.

– Már tavaly is játszottam és elsők lettünk. Célunk, hogy idén ismét megnyerjük, de gondolom a többiek szintén mindent megtesznek a győzelemért. A Maros-menti Utánpótlás Futball Club u-15-ös csapatának vagyok az edzője, illetve Csanádpalotán is tartok tréningeket – avatott be Erdélyi Mátyás, aki a Bálint Optikát erősíti.