Hírek Térség

Teljesen megújul a maroslelei rendőrség épülete

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Belügyminisztérium és Lázár János támogatásával, illetve önkormányzati akarattal új épületbe költözhet a maroslelei rendőrség. A beruházáshoz 60 millió forintot kapott a község és várhatóan ősszel át is adják.

Gajáta Fanni – Maroslele

Maroslelének régóta nagy vágya, hogy a helyi rendőrségi épület megújuljon, megszépülhessen. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és a térség országgyűlési képviselőjének segítségével, erre a célra 60 millió forintot kapott a község.

– Ennek több szempontból aktualitása van: egyrészt, nagyon rossz állapotban van az épület, ezért méltatlannak tartjuk rendőreink elhelyezésére. Másrészt, az elmúlt időszakban tapasztalható migráns mozgás a térségünket is érinti, ezért a megyei rendőrség megerősített szolgálatot tart fent a községben, illetve az autópálya felhajtó környékén. Most több rendőr mozog a településen, ami nem baj, örülünk neki, mivel ez erősíti a helyiek biztonságérzetét – fogalmazott Martonosi György polgármester.

Ennek okán jött az ötlet, hogy egy olyan épületszárnyat alakítanak ki a településen, ahol a szolgálatban lévő rendőrök meg tudnak pihenni, melegedni és a higiéniai igényeket is ki tudják elégíteni. A Petőfi utcai létesítményt elbontják, majd a helyére épülhet meg az új ingatlan. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Belügyminisztérium és Lázár János támogatásával, illetve önkormányzati akarattal jöhet létre ez az új kapitányság.

A tűzoltóság is ebben az épületben kapott helyet egykor.

– Nekünk most azt a dolgunk, hogy az engedélyes tervet, amelyet korábban elkészítettünk, az új igényeknek megfelelően átdolgoztassuk. Jelenleg ez a munka folyik, majd reményeink szerint február végén, március elején közbeszerzési eljárást tudunk hirdetni. Terveink szerint tavasszal megkezdődhet a beruházás – tette hozzá a polgármester.

Várhatóan október-november körül készül el az új épületszárny, amelyben a rendőrség mellett olyan helyiségeket is kialakítanak, amelyben különféle szolgáltatások is helyet kaphatnának. Régóta kérés egy bankautomata telepítése, de több vállalkozó és szolgáltató is felkereste már a polgármestert szolgáltatóhely biztosításával – ez az új épület erre is alkalmas lenne.