Makó Sport Színes Térség

Benedek szerint a munka a siker titka

Szabó Benedek jól teljesít első idényében a MOL-Pick Szeged NB I-es ifjúsági csapatában. A makói kapust a közönség szavazata alapján az év legjobb utánpótlás sportolója díjjal jutalmazták.

Albert Barbara – Makó

Szabó Benedek hét évet kézilabdázott nevelőegyesületében, a Makó KC-ban. Nyáron a MOL-Pick Szeged NB I-es ifjúsági csapatához igazolt, ahol hihetetlenül jól érzi magát.

– Jelenleg a 4. helyen állunk, de nagyon minimális a pontkülönbség az élcsapatok közt. Előrébb szeretnénk lépni, nagyon nehéz meccsek várnak ránk – avatott be a fiatal kapus.

Benedek a 26-os mezben.

A MOL-Pick Szeged utánpótlás együttese augusztusban egy nemzetközi kézilabda tornán, a 20. jubileumi Cell-kupán ezüstérmet szerzett Veszprémben.

– Úgy érzem, Velky Péter edző elégedett velem, hiszen igyekszem a tőlem telhető legjobbat nyújtani a pályán és a tréningeken. Nagyon nehéz bekerülni a felnőtt csapatba és a magyar válogatottba, de remélem, kemény munkával sikerül elérnem céljaimat – árulta el Benedek.

A makói tehetség a közönség döntése alapján 2016-ban is az év legjobb utánpótlás sportolója lett.

– Nagyon meglepődtem, hogy 2015 után a nézők ismét nekem szavaztak bizalmat, amiért rendkívül hálás vagyok. Szerintem ez az elismerés a kitartásomnak, akaraterőmnek és a munkámnak köszönhető – tette hozzá.