Térség

40 millióból fejleszthetik a művelődési házat

Tavaly októberben adta át Csjernyik Zoltán polgármester és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője a művelődési házat Csanádalbertin. A 158,5 millió forintból elkészült épületet most újabb 40 millióból fejleszthetik. Főképünk az átadáson készült. 

Gajáta Fanni – Csanádalberti

A decemberi Magyar Közlönyben olvasható, hogy Makó és térségében milyen fejlesztések várhatóak. Ebből kiderült, hogy Csanádalberti 40 millió forintot kap a nemrégiben átadott művelődési ház fejlesztésére. Csjernyik Zoltán polgármestertől megtudtuk, az összeg már megérkezett a község számlájára.

– A támogatás felét belső berendezésekre fordítottuk, mint például új székek, asztalok beszerzésére, illetve a fény- és hangtechnika korszerűsítésére. A megmaradt összegből az öltöző bútorzatát szeretnénk lecserélni és tereprendezésre is szükség lenne – tájékoztatta portálunkat a polgármester.

Mint megtudtuk, Csanádalberti több pályázatot nyújtott már be. Ha pozitívan bírálják el azokat, akkor a Vidékfejlesztési Pályázaton elnyert 30 millióból az ÖNO és a közkonyha, TOP-os pályázaton nyert 50 millióból a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő újulhat meg. Emellett karbantartási célok érdekében gépek beszerzésére is pályáztak.

A polgármester hozzátette, figyelik a lehetőségeket az óvoda és bölcsőde felújítására is, ugyan pár éven belül minibölcsődét alakítanának ki. Azonban, ehhez szükséges a fejlesztés is.