Makó Sport Színes

Dominik négy versenye és öt érme

Sikeres 2016-os évet tudhat maga mögött Loós Dominik, makói kick-boxos. Többször is beszámoltunk róla, hogy milyen eredményeket ért el. Az év vége sem volt unalmas, négy versenyen is részt vett a fiatal sportoló.

Gajáta Fanni – Makó

Loós Dominikról először 2015-ben írtunk. A kick-boxos fiatal akkor arról mesélt, miért is ezt a sportágat választotta, és az eredményeiről is beszámolt. 2016 közepén is sikerült beszélnünk vele a sikereiről. Domi jelenleg a szegedi CombAT D SC versenyzője. Több versenye volt az év vége felé is.

– Az önkormányzattól kapott 100 ezer forint támogatásból sikerült elmennem a Király Team Summer Camp nyári edzőtáborába, ami Csongrádon volt. Ott Király Istvántól, Jároszkievicz Krisztiántól és Mórádi Zsolttól tanulhattam. Zsolt a világ legjobbja ebben a sportban – mesélte Dominik.

Dominik két hetet töltött a táborban, ahol napi három edzésük volt, azonban két nap pihenő belefért. A nyári edzésnek meglett az eredménye, ugyanis több külföldi és egy területi versenyen tudott részt venni – szép sikerrel.

– Horvátországban, Csehországban, Szlovéniában voltam, illetve a Huszár Róbert Emlékversenyen is részt vettem. A külföldi versenyeim jól sikerültek: két első, és egy harmadik helyet sikerült szereznem, majd az emlékversenyről is két első hellyel tértem haza – mondta Domi. – A legemlékezetesebb meccsem a horvátországi volt. Ott a magyar ellenfelemtől sokat tanultam.

Domi a nyári tábornak is köszönheti a sikereket.

Dominik szerint jó évet zárt, de tudja, hogy fejlődnie kell. Az új esztendőben is sok verseny lesz, amelyre mindenképpen szeretne kijutni. Lesz Dublinban, Írországban. Hozzátette, ilyen messze még nem versenyzett, ezért is lenne jó részt vennie rajta, meg sok azért is, mert több ország képviselteti magát ott.

Tóth István, a Makó KC elnöke is sokat segíti a sportolót.

A kick-boxos nem csak jó sportoló, hanem jó tanuló is. Elárulta, szeretné megtartani a kitűnő bizonyítványát. A sok tanulás és testmozgás mellett hétvégére marad szabadideje. Nyaranta horgászni és kirándulni szeret. Egyik kedvence helye Szarvas. Dominik céljai között a továbbtanulás és a világbajnoki cím is szerepel.