Kék hírek Térség

57 határvadász vizsgázott – videóval

Két hónapos képzést követően letették első vizsgájukat a határvadász tanulók. A diákok ezzel számot adtak eddig megszerzett tudásukról.

MH-CSMRFK

A vizsgán a november 2-án indult két osztály minden tanulója beszámolt. Az elméleti felmérőn a szakmai ismereteket kellett bizonyítani. Az 33 tesztkérdés átfogta a közrendvédelmi ismereteket, a rendőrség felépítését és alapelveit, az általános szolgálati ismereteket, a társadalmi és kommunikációs ismereteket, valamint az informatikát. Az írásbeli beszámolót az alaki kiképzésen tanultak felidézése követte.

Az első képzési ütem november 2-án indult, Csongrád megyében 57 fő részvételével. Az oktatás 2017. április végén fejeződik be.

A képzés mellett a toborzás is folyamatos. A toborzó csoportok jelen vannak Csongrád megye különböző rendezvényein, emellett a rendőr-főkapitányságon és a városi kapitányságokon is lehetőség van a jelentkezésre. A képzés iránt érdeklődők a pályázati felhívást és a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat a www.police.hu/hatarvadasz-kepzes linkre kattintva tölthetik le.