Debreczeni Gábor sok sikert aratott idén, többek közt világbajnoki címet ünnepelhetett. A makói testépítőt az év legjobb férfi sportolójává választották.

Albert Barbara – Makó

Debreczeni Gábor 19-20 éve rabja a testépítésnek. Előtte is fontos szerepet játszott az életében a mozgás, hiszen kung-fuzott, valamint néptáncolt.

– 2003 óta versenyszerűen űzöm ezt a sportágat. Az alapozó időszakban, amikor a célom az izomtömeg növelése heti 4-szer, a versenyidőszakban pedig 5-6-szor edzem. Kokovai Andor a szakmai vezetőm és bár magamnak írom az edzéstervet, ő korrigálja, tanácsokat ad, melyik izomcsoportot kell fejlesztenem, mennyi kalóriára, fehérjére van még szükségem – mesélte a világbajnok.

Gábor versenyszezonja fél éves, így az alapozó időszakban megengedheti magának a zsírosabb ételeket, de ilyenkor is odafigyel az étrendjére, hogy ne szedjen fel túl sok plusz kilót.

– Eleinte csak hazai megmérettetéseken indultam, 2011-ben megnyertem a Szuper Body-t, mely az egyik legszínvonalasabb magyarországi verseny. Jelenleg leginkább nemzetközi versenyekre nevezek, legutóbb WABBA-n világbajnoki címet szereztem. Az Európa-bajnokságon és a Világkupán második helyezést értem el, illetve többször magyar bajnok lettem – árulta el a makói testépítő.

A Sportkarácsonyon átvehette a legjobb férfi sportolónak járó díjat, aminek rendkívül örült. Nagyon megtisztelő számára, hogy ő kaphatta az elismerést és köszöni az önkormányzat támogatását.

– Jövőre tervezem többek közt a Tropical Classic megmérettetést, a WABBA és a NAC világbajnokságot, valamint egy angliai versenyt. Nagy kitartás és sok lemondás kell ehhez a sportághoz, mert egy egész napot igényel. Nyugodtan mondhatom, hogy 24 órát testépítő vagyok. Igyekszem összehangolni a napi teendőimmel és a munkámmal, mert nekem ez az egyetlen hobbim – avatott be.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest