Szép számmal jelentkeztek a futók az óév utolsó sporteseményére. Bár volt külön a gyerekeknek is táv, többük a felnőttekkel is futottak. A szerencsések a tombolán is nyerhettek.

Gajáta Fanni – Makó

Generációk is találkoztak a mai szilveszteri futáson, ugyanis a legfiatalabb futó az egy éves Óhidy Hanga volt, míg a legidősebbek Bakacsi Pálné és Sebők Árpád voltak. A táv teljesítésért Margó néni és Árpád pedig pezsgőt, Hanga pedig gyermekpezsgőt kapott.

Visszatérők neveztek a szilveszteri futásra: Kalász Tamás közel 10 éve részt vesz rajta. Első alkalommal a nagypapája ajánlotta, hogy próbálja ki magát ebben is. Általában az első három között fut be, idén pedig elsőként ért vissza a Hagymatikum elé.

– Akkor nagyon megtetszett és sikerélményeim is voltak benne, ezért is tekintem jó programnak az év utolsó napján – árulta el Tamás. A sport az életéhez tartozik, ugyanis gyerekként futballozott, majd ezután jött a futás és a különböző edzések. – Változó távokon futok, a leghosszabb idáig a félmaraton volt, amire edzeni szoktam. Nemsokára egy nagy maratonon szeretnék részt venni.

A gyerekek között is vannak rutinosok, akik szívesen jönnek el sportolni. Engedi Márknak már hagyománnyá vált, hogy részt vesz a futáson.

– Egy picit gyakorlásnak és edzésnek is számít ez a mai futás – tette hozzá Márk. A 10 éves fiú focizik is, csatárként és kapusként is játszik. – Most az egykörösön veszek részt, de jövőre már szeretnék többet is futni.

Egy érdekes ruházatú fiatalemberrel is találkozhattak a futók: Ferenczi Gábor egy 14. századi öltözetben jelent meg. Mint megtudtuk tőle, a buhurt világbajnokságra készül és ezzel a ruházattal is népszerűsíti a sportot.

– Ez a középkorból származik és az akkori lovagi tornán összejöttek olyan harcokra, amikor nem megölni kellett egymást, hanem a földre vinni. Hasonló a modern kori buhurt is, tavaly Prágában volt a világbajnokság – magyarázta Gábor. A mindennapokban ingatlanértékesítéssel foglalkozó Gábor egy 28-35 kilós szerelésben futott. – Nagyon jó fizikummal kell rendelkezni ehhez a sporthoz. Valakinek 55 kilós a ruházata.

A futás mindenkinek jól ment, de aki nagyon kifáradt, lassabb tempóba is futhatott. Mint megszokott, Czirbus Gábor alpolgármester és Kovács Gábor sportszervező is futócipőt húzott. Idén Gergely Gábor, a Hagymatikum Gyógyfürdő igazgatója is csatlakozott a futáshoz. Az összes résztvevő tombolajegyet kapott, amelyet még a rendezvényen sorsoltak ki.

Galériánk:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest