Születésnapja alkalmából Wöller István, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja és Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke köszöntötte Rácz Péter Rikárdót. A kisfiú az ország első babája volt 2015-ben. 

Gajáta Fanni – Makó-Rákos

Pár nap múlva tölti második életévét Rácz Péter Rikárdó, aki a 2015-ös év első babája volt. A családjával hosszú ideig foglalkozott az országos média, azonban Rácz Péter családfőtől megtudtuk: a nehéz időszakban támogatók és segítők is akadtak. Ilyen például a Demokratikus Koalíció is, aki már a kicsik születésétől jelen van a család életében.

– A Demokratikus Koalíció a “DK Segít” program keretein belül minden évben igyekszik minél több rászoruló családnak segíteni. A DK már a kis Rikárdó születésének pillanatában is támogatta a családot, felvette a kapcsolatot, amely azóta is tart, illetve nyomon követi a kisfiú sorsát. Azt gondoltuk, hogy az idei évben is felköszöntjük – fogalmazott Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke.

A kicsit tortával és gyermekruhával lepték meg, illetve a testvéreire is gondoltak, akik csokoládét kaptak. Wöller István, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványát ajánlotta fel a család számára.

– Úgy gondoltam, hogy azt a hozzájárulást, amelyet kaptunk Orbán Viktor miniszterelnöktől, mindenképpen felajánlom valamilyen nemes célra. Mivel a DK a születésétől fogva jelen van a kis Rikárdó életében, ezért Tamással úgy döntöttünk, hogy ezt a 10 ezer forintot neki adom – mondta Wöller István.

A Rácz család örömmel fogadta az ajándékokat. Rácz Péter édesapa elárulta, hogy Rikárdó nagyon jó gyerek, bár néha zsivány.

– Nagyon szereti a zenét, főleg Kis Grofót. Sokszor hallgatok otthon zenét, ezért is lehet, hogy ennyire ezért van jó zenei érzéke – tette hozzá a családfő.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest