Makó Ország-világ Programok Sport

Már lehet nevezni a Givaudan Kupára

Negyedik alkalommal rendezik meg a téli teremlabdarúgó bajnokságot, a Givaudan Kupát Makón. Három kategóriában nevezhetnek a csapatok, legkésőbb 2017. január 4-ig. Az első mérkőzés január 7-én startol el.

Gajáta Fanni – Makó

Mint minden évben, jövőre is megrendezik a Givaudan Kupát a városban. A teremlabdarúgó bajnokságnak nagy hagyománya van a helyi, térségi és határon túli csapatok között is: az elmúlt években romániai Nagylakról is érkezett nevezés.

Kovács Gábor sportszervezőtől megtudtuk, idén kisebb változások történtek a nevezési szabályzatban. Mint elmondta, három kategóriában indulhatnak a csapatok: a nyílt kategóriában olyan labdarúgók vehetnek részt, akik nem játszanak NB-s bajnokságban, kivétel maximum csapatonként 2 fő. A 35 és 45 év feletti kategóriában szigorúan nézik az életkort. Előbbinél kizárólag az 1982., vagy annál korábban született játékosok, utóbbinál csak az 1972., vagy annál korábban született játékosok alkothatják a csapatot.

A díjazások sem maradnak el: a bajnokság első három helyezettjei kupa, érem, oklevél díjazásban, valamint különdíjban részesülnek. A kategóriák első helyezett csapatai elnyerik a névadó kupát is. Ezen kívül díjazásban részesülnek a helyezett csapatok, a legjobb játékos, a legjobb góllövő, a legjobb kapus, a legsportszerűbb csapat.

A bajnokságra legkésőbb 2017. január 4-ig lehet nevezni és még ezen a napon a Hagymaház Pódiumtermében technikai megbeszélést tartanak. A kupa január 7-én startol el és hétvégente lesznek a meccsek. A teremfoci bajnoksággal kapcsolatban Kovács Gábor (30/337-8958) ad felvilágosítást.