Remek évük volt a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör tagjainak számára: a kiszombori hagyományőrzők ebben az esztendőben is rengeteg programmal kedveskedtek a helyieknek és a térségieknek egyaránt. 

Gajáta Fanni – Kiszombor

– 2016-nak vége és ezzel együtt a rengeteg munkánknak is. Nagyon jó hangulat volt végig a körben. Bár most pihenhetünk, de azt kell mondjam, a 2017-es év még csodásabb és melósabb lesz. A csapat készen áll arra, hogy jövőre is remek programokat, rendezvényeket szervezzen – összegezte az évet Endrész Erzsébet, a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör elnöke.

Nem unatkoztak a honismereti kör tagjai és pártolói sem, ugyanis minden hónapra jutott valamilyen program. Mint mindig, idén is az egyik legtöbb munkával járó rendezvény a kukorica útvesztő volt, amely a retro jegyében telt. Emellett kiállításokat és előadásokat is szervezett a kör.

Balázs Zoltán alapítótag is ugyanolyan sokat tudna mesélni a kör életéről, történetéről, mint mindenki Beskéje. Azt viszont elárulta, hogy 2003-ban olyan céllal alakulakt meg, hogy a kiszombori hagyományokat visszahozzák és ápolják is őket.

– A legfontosabb rendezvényünk, amelyet visszahoztunk, az a Luca-napi program és a tűzugrásunk volt. Ezt Kiss Mária Hortensia a Kiszombor-monográfiába leírta, hogy a település több részén tüzet gyújtottak, amelyet helyi szokás és babona miatt átugrottak – fogalmazott az alapítótag.

A évzáró rendezvényen az idei év fontos programjait is felidézték a tagok. A jó hangulatú estről nem hiányozhattak a kellemes társalgások, a finom nedűk és a hurka-kolbász sem, amelyet a pártoló tagok készítettek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest