Bár a szilveszter a buliktól és a pezsgődurranástól hangos, mégis az újévi fogadalmak sem hiányozhatnak. A komoly ígéretek legtöbbször elmaradnak és a különleges, néha vicces fogadalmak kerülnek előtérbe.

 

Az év utolsó napján a legtöbben átgondoljuk, hogy mik történtek ebben az évben, legyen akár sikerről vagy kudarcról szó. Reménykedünk, a következő esztendőben valóra válnak a beteljesületlen álmaink is. Elhatározzunk, mindent másképp csinálunk, s ígéreteket teszünk ennek érdekében. Lehet jelentéktelennek tűnő, de nagy változást hozó fogadalom is. Sokan csak a szilveszteri buli kedvéért fogalmazzák meg ígéreteiket.

Előfordul, hogy néhányan annyiszor kudarcot vallottunk, már nem teszünk semmilyen fogadalmat. Sok esetben gondolni sem merünk rá, mert sosem jött be a számításunk.

Ne tegyünk olyan fogadalmat és ne ígérjünk olyasmit, amit már előre tudjuk, hogy nem fogunk betartani! Nem változtathatjuk meg magunkat egyik napról a másikra, hiszen minden egy folyamat része. Apránként, lépésről lépésre tudunk változtatni modorunkon, viselkedésünkön, egy-egy élethelyzetünkön. Mindehhez akaraterő, kitartás szükséges.   

A legtöbb nő megígéri, jövőre le fog fogyni, csinosabban öltözködik, spórol, elnézőbb lesz a párjával szemben. Sok férfi megfogadja, többet sportol, jobb munkát keres, leszokik a cigiről, óvatosabban fog vezetni. Ezeken kívül számos különleges újévi ígéreteket is teszünk. Reggeltől estig bulizunk, olyan kövér lesz a bankszámlánk, mint mi, veszünk egy mérleget, mely kevesebb kilót fog mutatni, negatív kalóriákkal számolunk és a lista csak folytatódik…

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest