Megőrizte 3. helyét a legbefolyásosabb magyarok listáján Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Őt csak Csányi Sándor (2. hely) és Orbán Viktor (1.hely) előzték meg az idén is.

MH összefoglaló

A napi.hu 10 politikai elemző véleményét összegezve úgy találta, hogy 2015-höz képest nem változott a legbefolyásosabb magyarok első három helyezettje: 1. Orbán Viktor, 2. Csányi Sándor, 3. Lázár János.

A napi.hu listája

Az első húsz helyezett többsége a politikából vagy a politika árnyékában és segítségével felépített gazdasági erőből szerzi befolyását. Az összegzés idén is arra keresi a választ, ki, hogy és mennyi erőforrást tud megmozgatni egy-egy üggyel összefüggésben. Kiderült, hogy a politikai színtér, a kormányzati háttér, a barátságok, partnerségek változásai rövid idő alatt jelentősen megváltoztathatják a közélet szereplőinek befolyását. A top-100-ba bekerülő leggazdagabb magyar közül csupán 14 került be az ötven legbefolyásosabb közé. A 12 tagú  magyar kormányból heten szerepelnek a befolyáslistán − mindannyian befértek az első húszba – ellenzéki politikusok pedig szinte csak mutatóban vannak. Simicska Lajos nagyvállalkozó és köre befolyása jelentősen csökkent egy év alatt. A friss rangsor két legnagyobb nyertese Barcza György, az ÁKK Zrt. vezérigazgatója és Papcsák Ferenc, az MNB fb-elnöke – összegezte a napi.hu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest