A pénzügyőrök 10 ezer doboz adózatlan cigarettát találtak egy orosz rendszámú gépjárműben, díjnyertes orosz terrierek kenneljében. A dohányterméket lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt indítottak büntetőeljárást.

A pénzügyőrök egy orosz rendszámú Mercedes B. Sprinter típusú, kutyák szállítására berendezett járművet ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. Az autót vezető orosz állampolgárságú nő elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a járművet tételes vizsgálatra félreállították. Az ellenőrzés első lépéseként a rakodótérben található kennelekből kiszállítottak 5 példány díjnyertes, az állatútlevél alapján orosz terrier fajtájú kutyát és biztonságba helyezték őket az átkelő elkülönített helyiségében.

 

Ezt követően megkezdődött a jármű tüzetes vizsgálata, amely gyorsan eredményhez vezetett. A kutyaszállító kennelek és a padlólemez közötti részből, valamint a kennelek aljából és tetejéből, összesen 10 ezer doboz Marlboro márkájú adózatlan cigarettát pakoltak ki a pénzügyőrök. A pénzügyőrök, az összesen 7 millió forint értékű cigarettát, valamint a gépjárművet lefoglalták, az orosz nővel szemben, költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói indítottak eljárást.

A büntetőeljárással egyidejűleg indult vámigazgatási eljárás során mintegy 29 millió forint vámigazgatási bírság megfizetésére kötelezték a pénzügyőrök az orosz sofőrt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest