Hírek Makó

Új járdát kapott az Alkotmány utca

Évek óta várják az Alkotmány utcában élők, hogy új és járható járdát kapjanak. Kovács Sándor települési képviselő 100 ezer forinttal támogatta az építkezés. Az ott lakók örülnek az új gyalogútnak, a gyerekek is könnyebben tudnak kerékpározni, motorozni rajta.

Gajáta Fanni – Makó

Októberben kezdett neki a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. az új járdaépítésnek az Alkotmány utcában. A járdalapok a Startmunka Program keretén belül készültek, így a mintegy 200 folyóméternyi szakasz jelentősen olcsóbban készülhetett el. Kovács Sándor települési képviselő a képviselői alapjából 100 ezer forinttal támogatta a megújulást – ebből a szegőköveket rakták le.

– A körzetemre nagyon jellemző a járdaprobléma, még mindig több utcában rossz minőségű a gyalogút. A korábbi ciklusokban kevesebb pénzt kaphattam a járdaépítésekre – fogalmazott a képviselő.

A visszajelzésekből kiderült, hogy az ott élők örülnek az új járdának, ugyanis a fák gyökerei felnyomták a térköveket, így hol megemelkedett, hol megsüllyedt az. Az Alkotmány utca forgalmasnak számít, ezért a szülők félve engedték ki a gyermekeiket is játszani.

– 3-4 éve vártunk erre a lehetőségre, így nagyon boldogok vagyunk, hogy végre elkészült – mondta Rattkai Zoltán. – Kerékpárral és gyalogosan nehezen lehetett közlekedni, télen pedig kifejezetten életveszélyes volt. Most már könnyebb motorozik rajta a kislányom is.