Majoros Róbert 16 évesen határozta el, hogy erőnléti edzésekbe kezd. A 22 éves fiatalember a makói kórház sürgősségi osztályán adminisztrátorként dolgozik és szabadidejében a hobbijának él. Nemrég Oroszországban járt egy junior világbajnokságon, ahonnan nem csak érmekkel tért haza, hanem világcsúcsot is megdöntötte.

Gajáta Fanni – Makó

Majoros Róbert nagy vágya volt, hogy a moszkvai junior világbajnokságra eljusson. Ahogy ő mondta, minden nap gondolt rá, hogy milyen jó lenne kijutni rá. Majd a verseny kezdete előtt 2 hónappal tudta meg, hogy képviselheti hazánkat a támogatóinak – köztük volt Kócsy József főorvos, Lipták Attila főorvos, Góg Csaba főorvos, Nagy Jenő főorvos is, illetve számos más személy is – köszönhetően. Bár az elején megijedt, hogy csalódást okoz azoknak, azonban ez nem történt meg.

– Próbáltam a lehető legtöbbet kihozni magamból, ha már lehetővé tették számomra, hogy valóra váljon az álmom. Úgy éreztem, hogy kötelesség és feladat, hogy a legjobbat nyújtsam – fogalmazott az erőemelő. A moszkvai világbajnokságra eljutni nem volt egyszerű, ugyanis magyar és angol versenyeken is első helyezést ért el. A lehetőség megvolt, azonban az anyagiak közbe szóltak. Miután ez is tisztázódott, Robi megkezdhette a felkészülést.

A többnapos moszkvai junior bajnokságon összesen 2063 fő vett részt, és a makói fiatalember a junior erőemelők között a nyomás-húzás kategóriájában indult. Ebben a csoportban 200 kilogramm volt a világcsúcs, amelyet egy amerikai sportoló állított be tavaly.

– A második fogásom 5 kilóval több volt, így már az is világcsúcsnak minősült, a harmadik is öttel több volt, s ekkor már 210 kilónál jártam. A versenyzőknek lehetőségük van egy negyedik fogás kérésére is, ha az világcsúcs kísérlet. Így megpróbáltam a 215 kilogrammot, amelyből nem csak próbálkozás lett, hanem világcsúcs is – mesélte az erőemelő.

Fotó: Albert Barbara

A makói sportoló először járt Moszkvában, ahonnan nagyon sok élménnyel tért vissza. Megemlítette, hogy a karácsonyi hangulat mindenhol érezhető volt a városban. Az élete első hógolyóját is sikerült meggyúrnia, ugyanis a hőmérséklet mínusz 15 és mínusz 20 közötti volt. Az egyhetes orosz verseny során két indiai sportolóval barátkozott össze, s még a megmérettetéseken is segítették egymást.

– Meglepő volt, hogy Oroszországban senki sem beszélt angolul, csak a két indiai srác, akik informatikusok a való életben – tette hozzá Robi. – Ha kellett valami információ, hiába kérdeztük angolul, oroszul kaptuk a választ.

A versenyre való felkészülés nem csak rengeteg edzéssel jár, hanem – az ételek szempontjából – lemondással is. A makói erőemelő főleg csirkehúst, rizst és zöldséget evett, azonban a világcsúcs megdöntése után megjutalmazta magát: reggelire 30 darab palacsintát és 150 grammos steaket evett.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest