Belföld Hírek

Lázár János 109-szer szólalt fel a parlamentben

Makó országgyűlési képviselője  bizonyult  a miniszterek közül a legaktívabbnak az idén az országgyűlésben. Plusz ő vitte a kormányinfókat is. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

MH-MNO

A leggyakrabban, összesen 377-szer Rétári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kereszténydemokrata államtitkára kért és kapott szót. A KDNP-s politikus 377-szer emelkedett szólásra és több mint 20,5 órán át beszélt. A második helyre Sallai Róbert Benedek, az LMP képviselője került, aki 197-szer kért szót és 17 órán keresztül fejtette ki véleményét. A harmadik legaktívabb képviselő Gúr Nándor, az MSZP politikusa volt, ő 168 felszólalás során 13 órát beszélt az Országházban.

Orbán Viktor miniszterelnök 101 alkalommal szólalt fel, legtöbbször az azonnali kérdések órájában csapott össze az ellenzékkel. A miniszterek közül Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szólalt fel a legtöbb, 109 alkalommal, 5,5 órán át beszélve.

Egyszer sem kért szót az Országházban az idén Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke, Farkas Flórián és Simonka György fideszes országgyűlési képviselők – összesítette a Magyar Nemzet.

Amit a lap nem számolt bele a teljesítménybe: Lázár János ennek ellenére mégiscsak a legaktívabb politikusok közé tartozik, hiszen ő az aki heti rendszerességgel tartott ebben az évben is kormányinfókat.