Makó Sport Színes Térség

Dorina vezeti a világranglistát sakkozásban

Demeter Dorina, a Makói Spartacus – Vasas Sportegyesület sakkozója számos sikert tudhat maga mögött. A világranglistán korosztályában az élen áll.

Albert Barbara – Makó

A Makói Spartacus – Vasas Sportegyesület már 13 három éve NB I-es sakkozókkal foglalkozik. Emellett az NB II-ben és a megyei osztályban is indít csapatokat. Horváth Zsolt második helyezést ért el az év edzője kategóriában a Sportkarácsonyon.

– Az ügyvezetési feladatok mellett iskolásokat és egyéni tanítványokat oktatok sakkozni. Egyesületünk mintegy 100 főből áll, ebből 50-en sakkoznak. Fél éve dolgozom Dorinával, hetente háromszor egy órát gyakorolunk. Nagyon ügyes, remélem, hogy szép eredményeket fogunk elérni – mondta Horváth Zsolt, a Makói Spartacus – Vasas Sportegyesület ügyvezető elnöke.

Demeter Dorina még csak 11 éves, de már kétszeres országos bajnoki címmel büszkélkedhet, ráadásul novemberben az első helyre került korosztályában a világranglistán. A fiatal tehetség az év második legjobb utánpótlás sportolója lett.

– Három és fél éve sakkozok, játékként indult majd elkezdtem komolyabban is foglalkozni vele. Sokat gyakorolok az interneten, például kombinációkat fejtek. Célom a FIDE mesteri cím, valamint a női világbajnoki győzelem – mesélte a sakkzseni.