Hírek Makó

730 millió nyert Makó a Páger mozi felújítására

Az összeg a Magyar Közlönyben jelent meg, része a Makovecz Imre életműve gondozásáról szóló kormányhatározat módosításának.

Korom András – Makó

Az idén november 25-i testületi ülésen döntöttek róla a makói képviselők, hogy a volt mozi és a vele egy épületben, de külön helyrajzi számon nyilvántartott egykori központi konyha épülete a Makó Városi Kulturális-Közművelődési Nkft. telephelye legyen. Ugyanis a város a helyi civil szervezetek és egyesületek számára is használható kulturális és szabadidő központot tervez a 2007-ben bezárt Páger mozi helyére.

Farkas Éva Erzsébet polgármester még idén áprilisban a városi gazdasági és munkaprogramról szólva elmondta: a 2020-ig mutató fejlesztési program során a város erősíteni kívánja a civil szervezeteket, bűnmegelőzési programot indít, de nem maradnak el az abszolút kézzel fogható fejlesztések sem: így egy-két éven belül szeretnék elindítani a csipkesori sétány, illetve a Páger mozi és rendezvényház felújítását.

Nos ez utóbbinál úgy tűnik elhárult az anyagi terhek zöme, hiszen a Magyar Közlönyben közzétett határozat szerint a kormány 730 millió forinttal támogatja a Makovecz Imre életművének gondozása keretében a “Hagymaház” felújítás és kapcsolódó beruházásokat, azaz a Páger Mozi és Rendezvényház rekonstrukcióját.