Hírek Makó

2,5 helyett 4,5 milliárdot kap a Hagymatikum

Lázár János a Makói Városi Televíziónknak adott interjújában bejelentette, hogy a Makovecz Imre tervezte Hagymatikum Gyógyfürdő fejlesztésére nem az eddig ígért 2,5 hanem 4,5 milliárd forintot ad a kormány. A Makovecz könyvtárra 2,6 milliárd forintot kap a város.

MH

Tegnap a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent, hogy a kormány nemrégiben döntött többek között a Makói Járás kistelepüléseinek támogatásáról. Így épülhet Magyarcsanádon sportlétesítmény, Maroslelén megújulhat a rendőrség épülete és műfüves pályát alakíthatnak ki, Csanádalbertin pedig művelődési házat fejleszthetnek.

Az országgyűlési képviselővel készült teljes beszélgetést a mai Híradó után tűzték műsorra. Csanádalberti 40 milliót kapott a művelődési ház fejlesztésére, Magyarcsanád 30 milliót sportlétesítmény építésre és útfelújításra, Maroslele a rendőrség épületének felújítására és műfüves sportpálya építésére 70 milliót.

Makóra néző beruházások között szerepel az elkerülő megépítése és a Makovecz-hagyaték megőrzése is, ezért a Hagymatikum Gyógyfürdőre, a Makovecz-könyvtárra és a Hagymaház felújítására is nagy összegeket fognak fordítanak.