Színes Térség

Karácsonyra hangolódtak a Szigetházban

Egy pályázatnak köszönhetően idén többféle, színes programmal várták a gyerekeket az apátfalvi Szigetházban. Pénteken kézműves délelőttöt szerveztek, ahol karácsonyi asztali díszeket készíttethettek. 

Gajáta Fanni – Apátfalva

Nagyon sok programmal várta az apátfalvi Szigetház idén a gyerekeket. Többféle kézműves foglalkozásokat, táborokat és filmvetítéseket szerveztek a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Péntek délelőtt ünnepi hangulatban telt a kézműveskedés, ugyanis mindenféle karácsonyi dolgokat készítettek: az adventi koszorút újragondolták, tojástartóból színes díszek lettek és rajzok is születtek.

– Fenyőággal, tobozzal, mákgubóval, magvakkal és különböző apró dologgal tudják díszíteni az általuk kitalált díszt. A falun belül is gyűjtögettünk dolgokat, de volt, amiket megvásároltunk – mondta  Molnár Szabina intézményvezetőtől.

A gyerekek ügyesen bántak a ragasztópisztollyal, így az elképzelésüket könnyen megvalósíthatták. Molnár Regina is mindenféle dolgot készített, s persze haza is vitte.

– Nagyon szeretem a kreatívkodást, ezért szoktam eljönni a Szigetház programjaira. Ma asztali díszeket készítettem – árulta el a 11 éves kislány. – Mindenféle rendezvényt kedvelek, de talán a farsangi buli a kedvencem.

Az idei szigetházi programoknak vége, azonban a gyerekeknek nem kell keseregniük: a farsangi buli már biztosan készülhetnek februárban.