Blog Vélemény

Karácsony csodája éljen a szívünkben!

Karácsonykor igyekezzünk a szeretetet és a békét a középpontba helyezni, hogy a mi életünkben is ez legyen az ünnep valódi üzenete.

Karácsonykor összeülünk, beszélgetünk, énekelünk. A karácsonyfa körül ne az legyen a legfontosabb, hogy mit kapunk, hanem az, mit adhatunk egymásnak! Bár egy kis meglepetésnek is lehet örülni, mégis a legnagyszerűbb ajándék a szeretet. A világban sok mindent megszerezhetünk magunknak, kaphatunk, amit idővel elfelejtünk, elveszítünk. Számos ajándékot adhatunk, aminek egy pillanatig örülnek, de egy idő után elfelejtkeznek róla. Azonban egy-egy boldog, felejthetetlen pillanat örökké bennünk él, valamint az egymás iránt érzett szeretetet senki sem veheti el tőlünk.

Manapság sajnos átértékelődött a karácsony valódi üzenete. Sokunknak csak annyit jelent, hogy nem kell dolgoznunk, egy kicsit kipihenhetjük fáradalmainkat. Az ünnepet a munka mellett a folyamatos rohanás, az ajándékvásárlás, menü összeállítása előzi meg. Rengeteg család hetekig spórol egy pár szaloncukorra vagy egy kis meleg ételre, sőt soknak ennyire sem futja. Sokan egyedül, betegen várják a karácsonyt. Gondoljunk csak bele, ők mennyire tudnak örülni, ha egy-két ismerős, barát segítő kezet nyújt, esetleg egy két jó szót szól hozzájuk. Nekik már ez is egy nagy ajándék. Igyekezzünk karácsonykor ne csak magunkra gondolni, hanem a minket körülvevőkre is!

Sokszor előfordult, hogy haragudtunk valakire, összevesztünk, de mégis karácsonykor valamilyen módon kibékültünk és megbeszéltünk nézeteltéréseinket. Bíznunk kell, hogy a rossz mellett létezik a jó és próbáljuk ezt előtérbe helyezni! Egyikőnk sem tökéletes, mindenki követ el hibákat az élete során, ezért meg kell tudnunk bocsátani, legalább karácsonykor ne álljunk harcban egymással! Ilyenkor nincs helye a haragnak, hiszen a karácsony másik fontos üzenete a béke.

Karácsonykor szeressünk, énekeljünk, éljünk békében és örvendjünk egymásnak, mert ez az ünnep igazi csodája!