Makó

Három családot lepett meg Kovács Sándor

Nagy volt a meglepődés, amikor Kovács Sándor becsengetett azokhoz a családokhoz, akiknek ajándékot vitt az ünnepek előtt. A nehéz körülmények között élő nagycsaládosok örömmel vették át a tartós élelmiszert, édességet és gyümölcsöt tartalmazó csomagot.

Gajáta Fanni – Makó

Kovács Sándor képviselő még tavaly döntötte el, hogy az ünnepek előtt olyan családokat lep meg, akik szerény körülmények között élnek. Péntek délután három helyre látogatott el, s mindenhol nagy volt a meglepetés.

– Ez egy váratlan segítség volt a képviselőtől. A családsegítőktől kapjuk még a legnagyobb támogatást – árulta el Szecskó Sándor, miután átvette a csomagot. Három gyermek édesapja: a 7 éves Sándornak, az 5 éves Dávidnak és a három hónap csöppségnek. – Már készülünk a karácsonyra is, díszítjük a fát,  és ajándékokat vettünk a gyerekeknek, akik már nagyon várják a Szentestét.

A Kádár családnak is nagy volt a meglepettség, amikor a képviselő becsengetett hozzájuk. A legidősebb gyerek, a 18 éves Kádár István Márk vette át az ajándékcsomagot. A nyolctagú családnak minden segítség jól jön.

– Nagy szeretettel fogadtuk az ajándékot és meglepő volt erre hazaérnem – mondta a végzős fiú. Jelenleg egy battonyai iskolába jár, ezután a katonai pálya érdekli. A nagycsalád már várja a karácsonyt, de főleg a szentesti menüt. – Töltött káposzta lesz, ami a kedvencünk. Ilyenkor egy hatalmas fazékban főz anya. A hozzávalók már megvannak és holnap együtt megcsináljuk.

A családok tartós élelmiszer mellett gyümölcsöt és édességeket is kaptak a képviselőtől.