Színes Térség

Betlehemmel lepték meg az apátfalvi önkormányzatot

Az Apátfalvi Ifjúsági Klub három évvel ezelőtt hozta vissza újra a betlehemezést a faluba. Nagy sikerük volt a fiatalságnak, ezért folytatták a hagyományt. Idén tizenkétszer adhatták elő a játékukat, köztük a helyi önkormányzat dolgozóinak is. 

Gajáta Fanni – Apátfalva

December 22-én és 23-án, összesen tizenkétszer adják elő a betlehemi játékot az Apátfalvi Ifjúsági Klub tagja. Összesen 21-en szerepelnek a rövid előadásban, s a két napban házról házra járnak – de csak oda mennek, ahol megigényelték őket.

– Úgy szokták az apátfalvi családok, hogy egy helyszínre, ahol nagyobb helyet tudnak biztosítani, összejönnek a gyerekek, szomszédok, ismerősök és ott megnézik az előadásunkat – mondta Antal Eszter, az AIK tagja. – A családok nagy szeretettel fogadnak minket, süteményekkel, csokoládéval és minden finomsággal.

– Nekem is ez már a többedik alkalom, hogy betlehemezek, régen azért vállaltam, mert jó a csapat – tudtuk meg Kerekes Csongor klubtagtólaki az egyik pásztort játssza. A 11 éves fiúnak nem volt nehéz a szövegtanulás és lámpalázas sem volt. – Benne vagyok a néptánccsoportban, így sokat szereplek.

Galériánk a betlehemezésről:

navigate_before
navigate_next

Az apátfalvi önkormányzat csak dicsérni tudja a helyi ifjúsági klubot. Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpolgármester kiemelte, nagyon ügyesek a fiatalok és a betlehemezés is jól megy a 21 tagú csoportnak, akik mindenféle korosztályt képviselnek.