Blog Külföld Színes

Szenteste egy hotelben

Évekkel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, hogy szóba kerüljön egy család számára, hogy a szentestét egy hotelben töltse, mára viszont egy egész iparág épült erre az időszakra. Már nyáron elérhetőek a karácsonyi csomagok, számos hotel különböző szolgáltatásokkal igyekszik magához csábítani a vendégeket a szeretet ünnepére.

MH-Makó

Így van ez a Grand Hotel Gloriusban is, ahol szintén nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy aki úgy dönt, nem az otthon melegében tölti ezt a pár napot, ugyanúgy ünnepi hangulatban érezze magát.

– Manapság egyre többen gondolnak úgy a karácsonyra, mint feladatra, amely sok plusz munkával jár, így azok a vendégek, akik egész évben dolgoznak, ezeken a napokon inkább csak pihennének és élveznék az együttlétet – fogalmazott Rosta Enikő, a Glorius marketing vezetője. – Ebben segít a Glorius is, hiszen aki úgy dönt, hogy egy hotelben tölti az ünnepeket, igazán nem kell mással törődnie csak, hogy valóban jól érezze magát.

Forrás: 123rf.com

Természetesen minden hagyományos étel megtalálható ilyenkor a szállodában, melyre a szakácsok már előre felkészülnek. Az ünnepi menü magában foglalja többek között az elengedhetetlen halászlét, pulykát, és a bejglit is.

– Igyekszünk minél harmonikusabbá tenni a nálunk töltött pár napot, így már érkezéskor forró csokoládéval, valamint forralt borral kínáljuk vendégeinket. Igény szerint lehetett kérni feldíszített karácsonyfát is a hotelszobába, melyet a vendég hazavihet magával távozásakor – tette hozzá a marketing vezető.

A Glorius felkészült a Hagymatikum zárva tartására is, így külön szauna szeánszokat szervezett December 25-re a saját panorámás szaunájában. Természetesen ebben az időszakban, nem csak a szállóvendégek számára áll nyitva a Glorius kapuja, hiszen várnak minden kedves vendéget, aki esetlegesen nem szeretne otthon vesződni a főzéssel.

Forrás: 123rf.com

– Nagy többségében december 24-én továbbra is otthon gyűlik össze a család és együtt főznek, majd esznek egy jót. Azonban az első, illetve a második ünnepen már inkább elmennek egy étterembe, ahol a főzés terhét leveszik a vállukról, és gondtalanul folyhat tovább az ünneplés. Ezt a gondtalan együttlétet kínáljuk mi, minden kedves makói vagy környékbeli lakosnak, akiket várunk szeretettel egy meghitt ebédre vagy vacsorára.