Színes

Szegedi taxistól indult az országos kezdeményezés

Berinszki Zoltán szegedi taxis ajánlotta fel, hogy szenteste hazafuvarozza azokat a gyerekeket, akiket a klinikáról hazaengednek, azonban a szülők nem tudják vállalni ezt. Szinte az összes megyéből csatlakoztak a kezdeményezéshez.

MH-Szeged

Személyes indíttatás miatt szeretne segíteni a gyerekeken Berinszki Zoltán szegedi taxisofőr. A Délmagyarnak azt nyilatkozta, 10 évvel ezelőtt év végén az ő kislánya is a klinikán töltötte az ünnepeket. Ezért azokat a gyerekeket, akiket az ünnepekre hazaengedtek, de a szülők anyagi helyzete miatt nem tudnának hazamenni, ő hazafuvarozza. Hozzátette, ha mégis a klinikán kell maradnia a kicsinek, a hozzátartozóit szívesen beviszi.

Zoltán a klinikát azóta segíti, mióta kislányának is az ünnepeket ott kellett töltenie. 1 éve főállású taxis, ezért gondolt arra, hogy a gyerekeknek a legszebb karácsonyi ajándék, ha hazamehetnek.

A legnagyobb közösségi oldalon egy csoport is létrejött, amelyhez már rengetegen csatlakoztak. Csongrád megyéből 24-en, még Pest megyéből 45-en jeleztek vissza, hogy részt vesznek a kezdeményezésben.