Hírek

Rendőrök és tűzoltók gyűjtöttek adományt

Makói rendőrök és tűzoltók karácsonyra közösen gyűjtött adományt adtak át a helyi ENI Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnak.

MH-CSMRFK

A rendőrök munkájuk során, naponta szembesülnek azzal, hogy körzetükben sokan anyagi illetve tárgyi segítségre szorulnak. Az ünnepek közeledtével a makói egyenruhások kapitányuk kezdeményezésére szervezetileg kezdtek gyűjtésbe a rászorulók megsegítésére. Ehhez elsőként csatlakoztak a Katasztrófavédelem munkatársai is.

A rendvédelmisek 2-3 nap alatt gyűjtötték össze a rengeteg ajándékot. Azért, hogy a rászoruló családok minden tagja, a gyermek és szülők is részesüljön meglepetésben, játékokat, könyveket, ruhákat és tartós élelmiszert raktak a dobozokba. Ezek kiosztásához segítségül kérték az ENI Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot, akik szintén örömmel álltak az ügy mellé.

Két családnak december 20-án közvetlenül a parancsnokok, Balogh Róbert tű. alezredes a makói tűzoltóság parancsnoka és Nagy Sándor r. alezredes a Makói Rendőrkapitányság Közrendvédelmi osztályvezetője adott át csomagokat és a napokban csaknem 30 otthonba jut el a segítség az egyenruhások jóvoltából.

Nem először segítenek a makói rendőrök karácsonykor, korábban a MikulásGyár cipős doboz akciójához közülük többen is csatlakoztak.