Makó Színes Térség

20 családnak adományozott a makói Fidesz

Sikeres volt a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezetének adománygyűjtése, ugyanis húsz családnak tudtak átadni hatalmas csomagot a Makó-rákosi kultúrházban. Mindenki nagyon örült a segítségnek.

Gajáta Fanni – Makó-Rákos

Múlthéten kezdett gyűjtésbe a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete a tanyán élő, hátrányos helyzetű családok részére. Az élelmiszerek mellett játékokat is vártak, amelyet a gyerekek között osztottak szét. Az adományok között a zöldségtől egészen a kolbászig minden megtalálható volt.

– A gyűjtés ötlete akkor jutott eszünkbe, amikor olvastunk Szabó Istvánról, aki egyedül neveli gyermekeit itt Rákoson – mondta Mágori András a Fidesz makói szervezetének alelnöke. – A felajánlásokat mindenkinek nagyon köszönjük.

Weszelyné Végsheő Henriett Mária, a Fidesz makói szervezetének másik alelnöke sokszor kijár Makó-Rákosra, úgy véli, már családtagként kezelik az ott élők. Hozzátette, a tanyán élő családok ritkábban kapnak ajándékokat, azonban a legjobb helyekre kerültek a mai csomagok.

A fiatal családoktól egészen az idősebbekig részesültek a felajánlásokból. Törős Ferencné és férje is örömmel fogadta az adományt.

– Mi még soha semmit nem kaptunk, de most ennek nagyon örülünk – tette hozzá Anna néni. – 1973 óta lakunk Rákoson, de a kopácsi tanyákról költöztünk át. Nyugdíjig mezőgazdasággal és az állattartással foglalkoztunk.

– Számunkra meglepetés volt ez, hogy kapunk valamit, ugyanis csak idehívtak minket – vette át a szót Rácz Péter. Családjával, négy gyermekével és feleségével érkezett a kultúrházba. – Mi szeretünk itt lakni, nyugodt nagyon. Én helyben tudok dolgozni, azonban a gyerekek Makóra járnak iskolába, óvodába.