Színes Térség

Népdalokkal és népszokásokkal tarkított Falukarácsony

Nem a megszokott betlehemes vagy pásztorjátékot adták elő a maroslelei gyerekek a falukarácsonyon: népdalokkal, népi énekekkel és népszokásokkal mutatták be, hogyan is jöhet létre egy ilyen műsor. 

Gajáta Fanni – Maroslele

Másfél hónapja készült Vinczéné Faragó Anikó és a hatodik osztály a szerdai falukarácsonyra. Más stílusban gondolkoztak a műsort illetően, ugyanis a megszokott előadás helyett a hagyományok kaptak nagy hangsúlyt.

– Már tavaly elkezdtünk népdalokat tanulni az osztállyal, ezért gondoltuk, hogy népdalokból, népi énekekből és népszokásokból állítjuk össze a karácsonyi műsorunkat – tudtuk meg az osztályfőnöktől. – Az érdekessége az volt, hogy a gyerekek egy faluról szóló jelenetet állítottak össze, amelyben arról beszélnek, hogy hogyan is készül a település a karácsonyra.

A történetnek üzenete is volt: az összefogás az alapja annak, hogy egy falukarácsony létrejöhessen. A 19 fős osztályból mindenki kapott valamilyen szerepet, ki hosszabbat, ki rövidebbet. Panka Boldizsár főszerepet vitte el.

– Én vagyok a báró, akinek a házvezetője szervezte az előadásban a falukarácsonyt – mondta Boldizsár. Nem csak szerepelt, hanem a szervezésben is kivette a részét. – Magamtól jelentkeztem a főszerepre. Igazából, nem ez az első alkalom, hogy főszerepben vagyok, talán a másodszorra vagy harmadszorra.

navigate_before
navigate_next

Az előadás előtt Németh Domonkos, az általános iskola igazgatója köszöntötte az érdeklődőket, illetve összefoglalta, milyen volt az első pár hónap az iskola életében. A segítőknek ajándékokat is átnyújtott.