Galéria Színes Térség

Babákat is köszöntöttek a királyhegyesi falukarácsonyon

Már több mint két évtizedes hagyomány, hogy megrendezik a falukarácsonyt Királyhegyesen. Idén az óvodások és általános iskolások műsora mellett átadták a babakötvényeket is.

Gajáta Fanni – Királyhegyes

Amióta Horváth Lajos a polgármester Királyhegyesen, azóta minden évben van falukarácsony. Ezt magától a település első emberétől tudtuk meg. Ez a rendezvény nagyon népszerű a falu lakói között, ma délután is sokan végigálltak az egy órás műsort.

– Ilyenkor az a falu apraja-nagyja eljön, és ahogy láthattuk, tömve volt a művelődési ház ma is. Ilyenkor ünnepeljük meg az újszülötteket, és ha van, akkor a házassági évfordulósukat is. A gyerekek ajándékot is kapnak – fogalmazott a polgármester. – Idén gazdagabb volt a királyhegyesi Jézuska, mert megengedhettük magunknak, hogy minden gyermek 10 ezer forintot kapjon karácsonyra, de a nyugdíjasainknak is 5 ezer forintot tudtuk ajándékozni.

Idén négy újszülöttet tudtak köszönteni a falukarácsonyon. Az 10 ezer forintos összeget az alpolgármester javaslatára felemelték, így 50 ezer forintot vehettek át az édesanyák. A polgármester Kovács Dorkát, Balogh Dominik Györgyöt, Suhajda Hannát és Kanton Larát üdvözölte.

– Dorka az első csemeténk és május 11-én született. Nagyon jó baba, bár mostanában sokára alszik – árulta el Langó Melinda. A 6 hónapos csöppséggel idén még nem voltak nyaralni, de jövőre terveznek egy utazást. – A kapott összeget szeretnénk félretenni, de amikor szükségünk lesz rá, hozzányúlunk.

Galériánk:

A falukarácsonyon a királyhegyesi ó

navigate_before
navigate_next

vodások és általános iskolások is felléptek zenés és verses műsorral. Zárásul a falu összes gyermeke egy-egy hatalmas ajándékcsomagot kaptak karácsony alkalmából.