Hírek Makó Színes

A makói Gabriel B dala esélyes az Eurovízióra! Hallgassa meg!

Ez lehet a 2017-es Eurovízió győztes dala! Bejutott A Dal 30 zeneszáma közé a makói származású Budai Gábor, azaz Gabriel B szerzeménye. Mutatjuk, kinek kell szorítani!

Major Zsuzsanna – Makó

Benji, vagyis Le Quang Huy énekes-dalszerző, az  X-faktor ötödik szériájának harmadik helyezettje, ő énekli azt a dalt, amit beválogattak a legjobb 30 közé. A szerzemény címe: Karcok. A szöveget és a zenét is a makói származású DJ, producer, Gabriel B írta. Elmondta, hogy régebb óta dolgozik együtt Benji dalszerzőjével, és rajta keresztül keresték meg, kérték fel a szöveg és a zene megalkotására.

– Ketten együtt, Szepesi Zsolt producerrel megírtuk a Filteres Álmok című dalt. Ez május körül jelent meg, ez a 10 legjátszottabb rádiós dal között volt idén nyáron. Ezután Benji menedzsmentje kezdeményezte, hogy írjunk egy számot A Dalra is. Így született meg a Karcok című szerzemény – mesélte Budai Gábor. Hallgassa meg, hogy tudja, mire kell majd szavaznia, ha elérkezett az idő:

Gábor elmondta, nagyon örül, hogy beválogatta a szakmai zsűri a Karcokat a beadott munkák közül a 30 legjobb közé. Elég neves előadók produkciói voltak a mezőnyben. Most további fordulók következnek. A Dal január 14-én indul, hat héten keresztül, a döntő február 18-án lesz. A szakmai zsűri elődöntőkben válogatja ki a legjobbakat. A legeslegjobb pedig hazánkat képviselheti majd a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Korábban írtunk róla, hogy egy másik makói zeneszerző is indult A Dal versenyen, azonban sajnos ők végül mégsem pályáztak. De szívet melengető, hogy mégis lesz makói vonatkozású szerzemény! Ami, ha bejut a döntőbe, minden makói szavazatra szüksége lesz! Hajrá Makó, Hajrá Karcok!!!