Kék hírek Térség

Kétszer támadt bicskával vitapartnerére

A Csongrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy hódmezővásárhelyi férfivel szemben, aki idén nyár elején egy helybeli dohánybolt előtt támadt a sértettre.

MH

A vádirat szerint a vádlott idén  június 4.-én este 10 óra körül az egyik hódmezővásárhelyi dohánybolt előtt beszélgető férfivel keveredett szóváltásba, melynek során elővett a zsebéből egy bicskát, kinyitotta, majd a sértett feje és nyaka felé szúrt. A sértettnek ekkor még sikerült a szúrás elől elhátrálnia. A vádlott ezt követően rövid időre eltávozott, majd pár perc múlva visszarohant, a sértetthez lépett és jobb kezét hátralendítve a bicskával nagy erővel, ismételten a sértett feje és nyaka irányába szúrt. A támadás kivédése érdekében a sértett a jobb karját a feje elé emelte, így a szúrás az alkarját érte. A verőeret érő szúrás miatt a férfi karjából spriccelni kezdett a vér, ezért a dohányboltba futva segítséget kért, majd részére mentőt hívtak. A mentők kiérkezéséig a sértett felkarját a nadrágszíjával elszorították. A gyors és szakszerű beavatkozásból adódóan az elvérzés miatt fenyegető életveszélyes állapot nem alakult ki. A vádlott cselekménye folytán a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, mivel a szúrás a verőér mellett más ereket is ért.

A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék dönt.