Hírek Színes Térség

Az utolsó karácsonyt ünnepelték a Sima Ferenc utcában

A kis gyufaárus lány, a Szilver Tánccsoport Egyesület két párja valamint a dolgozók és a lakó is felléptek az Aranysziget otthon mai szentesi karácsonyi ünnepségén. A 25 otthonlakó holnap már az új bereklaposi épületben várja az igazi ünnepet.

MH-Aranysziget/Szentes

– Üdvözlöm a makóiakat és külön a falumbélieket, a pitvarosiakat – köszönt egy otthonlakó a Csongrád Megyei Aranysziget Integrált Szociális Otthon szentesi otthona ma délután karácsonyi ünnepi műsora előtt. A Sima Ferenc utcai épület ebédlője utoljára látott bennlakókat, ők ugyanis szerdán már a bereklaposi új épületben hajthatják álomra a fejüket.

– Azért rendhagyó a mai karácsonyi ünnepségünk, mert a ma még itt, a Sima Ferenc utcai épületben élő lakónk holnap költözik át, Bereklaposba. Délelőtt a Rákóczi Ferenc utcai rendeztük az összevont karácsonyi ünnepségünket, a két ottani épületben 12-12-en élnek, erre meghívtuk a hozzátartozókat, a gondnokokat, s készültünk egy műsorral, mely egyik részét most itt is látjuk – árulta el Budai Edit részlegvezető.

 

 

navigate_before
navigate_next

A műsorban a lakók és a dolgozók műsora mellett a Szilver Tánccsoport Egyesület két párja teremtett jó hangulatot, majd a férfiak szavaltak, illetve a nők játszották el Andersen: A kis gyufaáruslány megható történetét. A közös éneklésben részt vett Drubináné Fodor Katalin intézményvezető és Budai Edit is.

Majd ezt követően osztották ki az ajándékcsomagokat, szolgálták fel a szendvicseket és az üdítőt.

– Nagyon várjuk az új helyünket – súgta meg az egyik otthonlakó – már láttuk milyen lesz, hiszen már takarítottunk, rendezkedtünk ott. – Jó lesz ott lakni! – tette hozzá azzal, hogy ez lesz számára a legszebb ajándék.