Pitti Katalin operaénekesnő tartott ma rendhagyó órát a Bartók iskolában.

Albert Barbara – Makó

Az opera nagykövete programsorozat harmadik eseményén Pitti Katalin művésznő tartott előadást az alsó és felső tagozatosok részére. Először a gyerekek opera- és színháztörténettel, második alkalommal pedig a balett világával ismerkedhettek meg.

– A rendhagyó órák mindig interaktívak, a diákokat is megpróbáljuk bevonni énekléssel. A művészek olyan témákról beszélnek, amik a tanulóknak is érdekes. Az opera meg a balett két olyan műfaj, melyeket talán néhányan kevésbé ismernek, de egy ének-zene tagozatos iskolában elégedhetetlen, hogy ezeken a területeken szintén otthon legyenek. Eddig pozitív visszajelzéseket kaptam a programokkal kapcsolatban, a gyerekek nagyon élvezték, hiszen személyesen is tudnak beszélgetni a művészekkel. Maradandó élmény, motiválja őket, ötletet ad nekik, mit kezdjenek a tehetségükkel – mondta Borkáné Dudás Mónika intézményvezető.

Az iskolából több diák ének-zene szakirányon tanul tovább a középiskolában. Két kórusa van az iskolának: a Kicsinyek Kórusa és a Bartók Kórus, amelyeket minden évben minősítenek Az éneklő ifjúság keretein belül. A tanulók a városban is több helyen fellépnek.

– A világon sok helyen jártam, mindenhol igyekeztem a legjobb tudásomat adni, mert Magyarországot képviseltem. Szentesről származom, 10 évesen kerültem Budapestre. Édesapámtól azt az útravalót kaptam, ami bennem van, az enyém. Ha énekelni tudok, akkor nincs veszve a világ, mert bárhol örömöt adhatok az embereknek azzal, hogy énekelek. A tudósok is kimutatták, ha az ember énekel, akkor az életenergiája javul, és akik hallgatják, azoknak is. Egy áldás, amikor az ember énekel. Sose essünk kétségbe, ha az egyik percről a másikra mindenünket elveszítjük, mert abból élünk, ami bennünk lakozik, megtanultunk és, amivel hasznosak lehetünk mások számára – mesélte Pitti Katalin operaénekesnő.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest