Belföld Kék hírek

Ne röhögjön! Pénzt kért a rabló az ingyen vécéért

Az ingyenes vécé használatáért követelt pénz egy férfi a vasútállomáson, s amikor nem kapott egy fillért sem, előbb késsel, fenyegette meg áldozatait, majd egy másiknak ígért be egy jó nagy hasba rúgást. A szájhős rablás miatt állhat a bíróság elé.

MH-bulvár

A Fonyódi Járási Ügyészség több rendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy balatonlellei férfival szemben, aki idén egy verőfényes augusztusi napon a balatonlellei vasútállomáson lévő – ingyenes – illemhely használatáért két személytől pénzt követelt. A sértettek a pénzátadást megtagadták, ezért a vádlott egy rugós késsel fenyegette meg őket. Az egyik közeli kereskedő felszólítására a vádlott a kést eldobta, azonban ezután még egy személytől – akit hasba rúgással fenyegetett meg  – követelt pénzt. A rendőrök a férfit rövid időn belül a helyszín közelében elfogták és előállították.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.