Galéria Makó Színes

Minden makói vihetett a betlehemi lángból

Loós Dominik kick-box versenyző hozta a betlehemi lángot, amelyet a polgármesternek adott át, majd azzal gyújtották meg a mécseseket, amelyeket szétosztottak a főtéren.

Gajáta Fanni – Makó 

Aranyvasárnapon fellobbant a szeretet lángja a városi adventi koszorún. Farkas Éva Erzsébet polgármester a családjával és Pálfai Zoltán plébánossal közösen gyújtotta meg az utolsó gyertyát. A gyújtás közben Molnár Bettina, a József Attila Gimnázium tanulója Elvis Presley: Can’t Help Falling In Love számát adta elő.

– Ez egy olyan dal, amelyet karácsonykor többször szoktak  játszani, azonban mégsem annyira túl klisés. Szépnek és idevalónak gondoltam – magyarázta Betti a szám választásának az okát.

A negyedik gyertyagyújtáson a Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar karácsonyi dalokat adott elő. A betlehemi lángot Loós Dominik, kiváló makói sportoló hozta el a városba, majd adta át a polgármesternek, aki ezzel meggyújtotta a fémből készült nagy városi mécsest. A város első embere kiemelte: ez a láng lobogjon mindenki szívében.

A betlehemi láng nem csak az embernagyságú mécsesben égett, hanem a makóiak kezében is: a tűz segítségével mintegy száz darab üvegmécsesben gyulladt meg, amelyet haza is vihetett mindenki.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next