Színes Térség

Már Földeákon is ég a negyedik gyertya

Meggyújtották a negyedik gyertyát is Földeák adventi koszorúján. A község parkjában a református egyház lelkésze beszélt az ünnep lényegéről.

Báthory Anikó – Földeák

Az utolsó adventi gyertyát is meggyújtották ma délután Földeák parkjában. Ünnepi beszédében Kotormán István református lelkipásztor arról beszélt, hogy Isten egy csodálatos tanácsost küldött a földre Jézus személyében, akinek születését, életét és halálát is egyfajta mirákulum veszi körül. Mindannyian Isten teremtményei vagyunk, és akkor érezzük magunkat a helyünkön, ha a kapott képességeinket az ő akarata szerint használjuk.

Kiemelte, a Teremtő annyira szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta érte. A karácsony lényege tehát az isteni szeretet és ajándék. Ma a hipermarketek korát éljük, amikor az emberek azt hiszik, az ajándék értéke a lényeg. Fontos, hogy az ünnep a krisztusi szeretet befogadásáról szóljon, és ne a vásárlási lázról. A karácsony lényegét kell ünnepelni, hogy az isteni szeretet bennünk is testet öltsön.

Ezután a református gyerekek és a Makói Magán Zeneiskola diákjai adtak műsort. Az ünnepség végén a szervezők szeretetvendégségre várták a résztvevőket.