Hírek Makó

Bodrogi Ferenc egymilliót adott a mozgáskorlátozott hintára

Egymillió forintot ad Bodrogi Ferenc, a Grand Hotel Glorius és a Bodrogi Bau Kft. tulajdonos, ügyvezetője arra, hogy mozgássérült hinta kerülhessen egy makói játszótérre. A gyűjtés még folytatódik.

Major Zsuzsanna – Makó

– Azoknak a gyerekeknek a mosolya, majd mindent elmond, akik tudják használni ezeket az eszközöket- mondta Weszelyné Véghseő Henriett képviselő vasárnap, a városi gyermekkarácsonyon. Ő volt az, aki Kovács Csabáné Bozsár Enikő makói anyuka ötlete mellé állt. Enikő – akinek a testvére mozgáskorlátozott – arról mesélt, milyen rossz érzés, hogy nem tudja elvinni egyik makói játszótérre sem, mert nincs olyan eszköz, amiben játszani tudna. Ezt az ötletet, kérést hallotta meg a képviselő, és keresett meg makói vállalkozókat azzal, segítsék a célt: vásároljanak mozgáskorlátozott gyerekek számára játékokat a Petőfi Parki játszótérre. 

Bodrogi Ferenc, a Bodrogi Bau Kft. és a Grand Hotel Glorius igazgatója azonnal a jó ügy mellé állt. Ő maga egymillió forinttal támogatja a kezdeményezést. Az erről szóló dokumentumot az ünnepségen nyújtotta át Farkas Éva Erzsébet polgármesternek és a képviselőnek. Elmondta, nem sokat kellett gondolkoznia, hogy támogatja-e az ügyet. Nagyon szívesen állt a jó cél mellé.  A játszótérre jövőre helyezhetik ki az új elemet, vagy elemeket. Minden attól függ, mennyi pénzt gyűjtenek össze. 

Kovács Csabáné Bozsár Enikőt is megkerestük, hogy közöljük vele a jó hírt: kaptak egymilliót a célra! Elmondta, nagyon örül. 15 éves öccse, Janó pedig még boldogabb lesz majd, amikor végre ő is a többiekkel játszhat. A pénz, ami összegyűlt ezzel az összeggel egy hintára már biztosan elég lesz. A gyűjtés egy alapítványon keresztül folytatódik, itt lehet adakozni:  Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány fogadja az adományokat a 11735074-20515362-es számlaszámon.