Galéria Színes Térség

A Falukarácsonyon búcsúzott a nagylaki polgármester

Érzelmekben gazdag volt a nagylaki Falukarácsony, ahol Gyarmati András 10 év polgármesteri munka után elköszönt a lakosságtól. A programok sem maradtak el: az apátfalvi Kardos István Néptánccsoport és a Hagyományőrző Csoport bemutatta a pásztorjátékát, fellépett Szilágyi Éva operaénekes és Mikulás is megajándékozta a gyerekeket.

Gajáta Fanni – Nagylak

Mint mindig, most is telt házas volt a nagylaki Falukarácsony, amely a második leglátogatottabb rendezvény Nagylakon. Idén azért is volt különleges ez a rendezvény, ugyanis Gyarmati András polgármester elköszönt a község lakóitól egy videó formájában.

– Nagyon remélem, hogy ez lesz a legemlékezetesebb Falukarácsonyom, részben azért, mert sokat fejlődött a szervezőgárda is, így mindenki számára élvezhető, érzelmekben gazdag gazdag karácsonyi műsort szervezzen. Nyilvánvalóan azért is kellene, hogy a legemlékezetesebbnek legyen, nekem ebből kell táplálkoznom a közeljövőben – fogalmazott Gyarmati András a program kezdete előtt.

A polgármesteri köszöntő után az elhunyt nagylakiakra emlékeznek meg, akik karácsonytól karácsonyig távoztak. Idén Karika Károlynéért, Újvári Szilveszternéért, Jakoboaja Katinkáért, idősebb Tóth Ferencért, Czakó Tibornéért, Papp Józsefnéért, Detki Istvánnéért, Kerekes Lászlóért, Varga Istvánnéért, Okán Péternéért, Szügyi Sándornéért és Locskai Bélánéért gyújtottak gyertyát.

Mint minden évben, most is egy amatőr színjátszó kör érkezett az ünnepségre: idén az apátfalvi Kardon István Néptánccsoport és a Hagyományőrző Csoport közös karácsonyi előadását adták elő a nagylakiaknak. Őket egy fővárosi művészpáros követte – köztük volt Szilágyi Éva makói operaénekes is.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A program zárásaként a polgármester egy búcsúvideót készített az elmúlt 10 évről – szem nem maradt szárazon a teremben, mindenki meghatódott a rövidfilmtől. Végezetül a Mikulás minden gyermeknek egy-egy csomagot adott át.