Hírek Térség

Átadták a maroslelei önkormányzati lakásokat

Ma délelőtt Lázár János, a térség országgyűlési képviselője és Martonosi György polgármester avatták fel a 7 önkormányzati lakásból álló maroslelei Petőfi utca sarkán lévő társasházat, mely építésére 130 millió forintot adott a kormány. Az egyik új lakásban már lánykérés is történt.

Korom András -Maroslele

Bár még december elején beköltöztek a boldog bérlők, de csak ma délelőtt avatták fel az épületet. Avatóbeszédében Martonosi György hangsúlyozta, hogy az önkormányzat milyen fejlesztéseket végzett annak érdekében, hogy élhető település legyen a falu, azaz az itt élő fiatalok se költözzenek el máshová. Azt kívánta, hogy akik beköltöztek ide, azok valódi otthonra találjanak ebben a községben és a számukra odaítélt lakásban is.

– Nekünk itt az Alföldön nem azzal van bajunk, ami nincs, hanem ami hiányzik. Az alföldi ember ragaszkodik a hazájához, a szülőföldjéhez és az otthonához. Csak szükségből hagyja azt el – mondta avatóbeszédében Lázár János országgyűlési képviselő. – Három dolog van, amiben az itt élőknek segíteni kell, mert ha ez nincsen meg, akkor elköltöznek a fiatalok. Ezeknek a családoknak szükségük van munkára. Ebben a választókörzetben 2010-hez képest felére, 12 százalékról 6 százalék alá csökkent a munkanélküliség. A második dolog, hogy a gyerekek itt olyan nevelésben részesüljenek, mely lehetőséget biztosít számukra, hogy képességeik tehetségük és szorgalmuk alapján tudjanak majd boldogulni az életben. Akik itt élnek Maroslelén, azoknak mindig többet kell teljesíteniük, dolgozniuk és jobban kell helytállniuk, mint akik a nagyvárosban próbálkoznak útnak indulni. A harmadik dolog az otthon – sorolta. Lázár János példaértékűnek nevezte a polgármester kezdeményezését, hogy 7 új lakással ajándékozzák meg karácsonykor a Maroslelén maradni akaró fiatalokat. – Mert ha munka van, jó óvoda és iskola és a családok otthonra is találnak ebben a közösségben, akkor bizonyára itt tudnak maradni – hangsúlyozta Lázár János, aki a kormány nevében is áldott karácsonyt kívánt mindenkinek.

navigate_before
navigate_next

Az épületet Kovács József, a Szeged Csanádi püspökség általános helynöke szentelte fel, majd az országgyűlési képviselő és a polgármester adták át a bérlőknek lakásuk kulcsait, illetve egy-egy üveg pezsgőt.

– Eddig a Rózsa utcán laktunk egy kis szobában a barátomnál, onnan költöztünk ide Beatrix kislányommal, az önkormányzat segítségével – mondta portálunknak Víglási Tímea, az egyik lakás bérlője. – A Rózsa utcán szűken voltunk, itt viszont egy 50 négyzetméteres lakásban élhetünk, s csak havi 16 ezer forint a lakbér.

De történt már leánykérés is az egyik új lakásban: Megyeri Vilmos egy fiókba rejtett gyűrűvel lepte meg párját, Tóth Katalint.