Kék hírek Térség

13 okostelefont lopott egy nő

Bíróság elé állítja az ügyészség gyorsított eljárás keretében azt a nőt, aki rövid idő alatt 13 mobiltelefon lopott egy  bevásárlóközpontból.

MH

A vád szerint a nő november 11.-én 7 db – összesen 560 ezer forint -, majd egy hét múlva 6 db – összesen 140 ezer forint értékű – mobiltelefont lopott az egyik szegedi bevásárlóközpontban levő elektronikai szaküzletből. A vádlott módszere az volt, hogy egy az erre a célra átalakított és az áruvédelmi eszközöket hatástalanító nagyméretű táskába rejtette el a telefonokat, majd azokkal fizetés nélkül távozott. Az első alkalommal ellopott mobilokat egy szegedi piacon a vádlott az eredeti ár ötödéért értékesítette, míg a második esetben ez már nem sikerült neki, mert őt az áruház biztonsági őrei feltartóztatták és a kiérkező rendőröknek átadták. Az áruháznak okozott mintegy 700 ezer forint  kárból így 140 ezer forint megtérült.

A járási és nyomozó ügyészség a vádlottat üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, figyelemmel arra is, hogy a röviddel ezt megelőzően elkövetett vagyon elleni bűncselekmények miatt két esetben is vádat emelt már ellene az ügyészség.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a gyanúsítás közlésétől számított 30 napon belül a Szegedi Járásbíróság dönt -közölte az ügyészség.