Színes Térség

Színes volt az apátfalvi Falukarácsony

Nagyszabású falukarácsonyt szerveztek szombat délután az apátfalvi Faluházban. Fellépett Mátó Mátyás és az Ifjúsági Fúvószenekar, a Mátó Mátyásné vezette Apátfalvi Tini Mazsorett Csoport, a Kardos István Néptánccsoport és a Hagyományőrző Csoport is. A negyedik gyertyát is meggyújtották.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Megtelt az apátfalvi Faluház nagyterme, ahol a község karácsonyi ünnepségét rendezték meg. Mátó Mátyás és az Ifjúsági Fúvószenekar mindig nagy népszerűségnek örvend, de ha az Apátfalvi Tini Mazsorett Csoport is csatlakozik hozzájuk, akkor biztos a siker. A mazsorettesek 2 éve alakult újra és már utánpótlás is van: jelenleg 23-an vannak.

– Sok helyen jártunk már, külföldön is. Németországban fesztiváldíjat is nyertünk már. Észak-Magyarországon nagy kedvencek vagyunk, már többször is kaptunk oda meghívást – tudtuk meg Mátó Mátyásnétól.

Eszter a hagyományőrzős Langó Imrével.

– 6 évesen kezdtem el a mazsorettet, majd 11 évesen abbahagytam, de két éve újra tagja vagyok a csapatnak – vette át a szót Antal Eszter. Kedvenc helyszíne, ahová járnak Bogács, ugyanis mindennap felléptek a fürdőben. – A kihagyásom oka az is volt, hogy feloszlott a helyi mazsorettcsoport, de amikor újra alakították, természetes volt, hogy újra jelentkezek.

Galériánk:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
navigate_before
navigate_next

Különleges öltözetbe bújt Langó Imre, aki a Hagyományőrző Csoport tagja. A betlehemes játékban az öreg pásztort játszotta, ezért dupla oldalas subát húzott.

– Ez azt jelenti, hogy kívül hosszú szőrű racka birka, belül pedig merinó rövid szőrű birka. Nagyon nehéz darab, közel 25-30 kilót nyomhat. Régen a jó erőben lévő juhászok biztos nem fáztak benne – magyarázta Imre bácsi

A Falukarácsonyt a negyedik gyertya gyújtásával zárták le.