Galéria Makó Ország-világ Sport Színes

Sportosan zárták az évet a makói úszók

Már hagyománynak számít a Makói Úszó Klub kellemes hangulatú évzáró, karácsonyi partit szervez. Ilyenkor nem csak értékelik az úszók egész éves munkáját, hanem sorversenyt is rendeznek. 

Gajáta Fanni – Makó

A Makói Úszó Klub mintegy 50 fővel működik a városban, s olyan sportolók úsznak náluk, mint Kothencz Petra és Fülöp Bulcsú, akiket sportkarácsony alkalmával díjaztak is. Az uszonyosok ma pedig évzárót tartottal az Almási iskola tornatermében.

– Ez már hagyománynak számít nálunk. Ilyenkor sorversenyeket rendezünk, értékeljük az évet majd egy jó hangulatú eszem-iszommal zárjuk az estét – tudtuk meg Gruberné Bencze Erika edzőtől, aki az uszony úszásban is jeleskedik. – 10 éve, a Magyar Búvár Szövetség utánpótlást toborzott, s az egyesületek, akik beléptek, ingyen felszereléssel támogatták. Egy ideig párhuzamosan ment a két úszás, majd elkezdtek a búvárúszásban is jeleskedni a makóiak, s végül ez lett a domináns.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Bulcsú is a búvárúszást választotta. A SZIGNUM-os diák tegnap az Év utánpótlás sportolója díjat vehette át. Kedvenc versenyét októberben úszta Kecskeméten.

Fotó: Albert Barbara

– Három éve kezdtem el ezt, mert nagyon megtetszett – árulta el Bulcsú. – Uszony, pipa és a tenyerünk kell. Szerintem nem nehezebb ez, mint a sima úszás. Mindenképpen szeretném folytatni majd ezt a sportot.

A makói úszókat Zeitler Ádám önkormányzati képviselő is támogatta. Elmondta, a fennmaradó önkormányzati képviselői alapjából 100 ezer forintot adományozott az egyesületnek. Kiemelte, azért is az úszókat választotta, mert szerinte támogatni kell az egyik legkiemelkedőbb sportágunkat.