Galéria Makó Sport színes

Sportosan zárták az évet a makói úszók

Már hagyománynak számít a Makói Úszó Klub kellemes hangulatú évzáró, karácsonyi partit szervez. Ilyenkor nem csak értékelik az úszók egész éves munkáját, hanem sorversenyt is rendeznek. 

Gajáta Fanni – Makó

A Makói Úszó Klub mintegy 50 fővel működik a városban, s olyan sportolók úsznak náluk, mint Kothencz Petra és Fülöp Bulcsú, akiket sportkarácsony alkalmával díjaztak is. Az uszonyosok ma pedig évzárót tartottal az Almási iskola tornatermében.

– Ez már hagyománynak számít nálunk. Ilyenkor sorversenyeket rendezünk, értékeljük az évet majd egy jó hangulatú eszem-iszommal zárjuk az estét – tudtuk meg Gruberné Bencze Erika edzőtől, aki az uszony úszásban is jeleskedik. – 10 éve, a Magyar Búvár Szövetség utánpótlást toborzott, s az egyesületek, akik beléptek, ingyen felszereléssel támogatták. Egy ideig párhuzamosan ment a két úszás, majd elkezdtek a búvárúszásban is jeleskedni a makóiak, s végül ez lett a domináns.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Bulcsú is a búvárúszást választotta. A SZIGNUM-os diák tegnap az Év utánpótlás sportolója díjat vehette át. Kedvenc versenyét októberben úszta Kecskeméten.

Fotó: Albert Barbara

– Három éve kezdtem el ezt, mert nagyon megtetszett – árulta el Bulcsú. – Uszony, pipa és a tenyerünk kell. Szerintem nem nehezebb ez, mint a sima úszás. Mindenképpen szeretném folytatni majd ezt a sportot.

A makói úszókat Zeitler Ádám önkormányzati képviselő is támogatta. Elmondta, a fennmaradó önkormányzati képviselői alapjából 100 ezer forintot adományozott az egyesületnek. Kiemelte, azért is az úszókat választotta, mert szerinte támogatni kell az egyik legkiemelkedőbb sportágunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.