Makó Színes

Karácsonyi ünnepséget szerveztek a romáknak

Harmadik alkalommal szervezett karácsonyi ünnepséget a hátrányos helyzetű családoknak a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A gyerekek örömmel ugráltak az ugrálóváron, míg szüleik a kellemes karácsonyi dalokat hallgatták Ács-Sántáné Soós Kata és a tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület előadásában.

Gajáta Fanni – Makó

Igazán zenés volt a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat karácsonyi ünnepsége: Sánta Sándor települési képviselő köszöntője után Ács-Sántáné Soós Kata hegedűművész és a tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület is ünnepi dallamokkal készült. Majd Oláh Maja is megmutatta tehetséget, immáron sokadszorra.

– Fontosnak tartjuk, hogy az ünnepek előtt kicsit megszusszanjunk, megpihenjünk, a gyerekek kicsit kidühöngjék magukat az iskola végével. Ezért szervezünk ilyen programot, hogy egy kicsit leeresszenek az emberek – fogalmazott Gilingerné Ráday Krisztina, a Makói Roma nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A gyerekek is készülnek a karácsonyra, sokuk levelet is írt a Jézuskának. Jóni Vivien a húga nevében is megfogalmazta a kívánságaikat.

– Én Jégvarázsos kirakót kértem – árulta el Vivien. – Nagyon jó itt lenni, már sokat ugrálóváraztam is.

A karácsonyi ünnepségnek egy meglepetése is volt: akik részt vettek a délelőtti szűrővizsgálatokon, azok tombolajegyet is kaptak, így értékes ajándékok találtak gazdára.