Színes Térség

Házhoz vitték a disznóságokat Apátfalván

Ahogy már korábban is beszámoltunk róla, a Startmunka Mintaprogram keretén belül állattartásba is belekezdett az apátfalvi önkormányzat. Nyáron 30 darab sertést vásároltak, amelyből 24-et levágtak az ünnepekre. A feldolgozott disznóságokat a 65 év feletti nyugdíjasoknak, a közfoglalkoztatottaknak és a hátrányos helyzetűeknek adományoztak.

Gajáta Fanni – Apátfalva

1 kiló hurkát, 1 kiló kolbászt, 1 kiló darált húst és oldalast is tartalmazott az a csomag, amelyet az apátfalvi önkormányzat osztott szét a 65 feletti nyugdíjasok, a közfoglalkoztatottak és a hátrányos helyzetűek között. Mindenki hálálkodva vette át az ajándékot, sokak már biztosan felszolgálják ünnepi fogásként is a disznóságokat.

– 510 csomagot osztunk a 65. életévüket betöltött nyugdíjas családok, 160-at a közfoglalkoztatottak és 175-öt a hátrányos helyzetű családok között. Így Apátfalva összesen 845 családnak tud segíteni az ünnepek előtt – nyilatkozta Szekeres Ferenc polgármester. – Mivel jól sikerült az idei állattartásunk, ezért jövőre megdupláztuk a 30 darab disznó számát, hogy még több lakosnak tudjuk segíteni.

Ebben az évben már többször tudott olyan állatot adományozni a szociálisan rászorulóknak, amelyet az önkormányzat tanyáján neveltek. A polgármester szerint legalább ezer darab baromfi osztottak szét idén. Az és a 3 ezer kilónyi hús adakozása példaértékűnek számít a körzetben.

Nemcsak a polgármesteri hivatalnál vehették át az adományt az emberek, hanem a község első embere házhoz is vitte azt. Kiss Istvánné Dinnyés Margit teljesen meghatódott, amikor átvehette a szatyornyi finomságokat.

– Nem tudom a szívemből elmondani, mennyire örülök. Nagyon boldog vagyok, s csak megköszönni tudom az önkormányzatnak ezt a csomagot – mondta Margó néni. – Mindenképpen fogok készíteni töltött káposztát és sülteket is, amelyekhez jól jön a hurka, a kolbász és az oldalas is.