Blog

Elérkezett a karácsony előtti tesz-vesz…

Karácsony előtt mindenki rohan, siet, hogy beszerezze az ajándékokat, ünnepi kellékeket. Az üzletekben hosszú sorokban állnak a vásárlók.

Általában az utolsó hétre halasztjuk, hogy megteremtsük az ünnepi vacsorára a finomságokat és a meglepetéseket. Szinte az üzletek közelébe sem lehet férkőzni akkora a tömeg. Igyekszünk még időben vásárolni a karácsonyra, bár már szűkös az idő.

A játékboltban tanakodunk, hogy egy társasjátéknak vagy inkább egy plüssnek örülnének a gyerekek. ,,Milyen ajándékról álmodik a férjem/feleségem vagy a legjobb barátnőm/barátom?” – tesszük fel a kérdést. Egy szép festmény tetszene neki, mert szereti a művészetet, de talán egy cipőnek jobban hasznát veszi, hiszen sportol. Jobb egy felhasználható ajándék, mint egy tárgy, ami végül a szekrény hátsó szegletébe kerül. Ezután már futunk az ünnepi vacsora finomságaiért. Nehéz dönteni, hogy például: halászlevet vagy éppen pulykát rakjunk az asztalra, a mézeskalács, bejgli, és zserbó mellett, esetleg valami új ínyencséget keressünk a szakácskönyvben. Egyszerre minden kavarog a fejünkben, nem elég csak összerakni a menüt, a mennyiség is számít, hányan tudnak a családból eljönni hozzánk. Folyamatosan cseng a telefon, ne felejtsd el a kávét, az üdítőt, de a kenyeret sem, mert zárva lesznek az üzletek!

A karácsonyfánk már évek óta ezüstben pompázott, talán idén jobban mutatna aranyban. Nagyobb fát kellene választani, mert látványosabb és talán jobban néz ki a nappaliban. Természetesen az ünnep előtt a nagytakarítás sem maradhat el és a feladatok csak folytatódnak.