Galéria Színes Térség

Böllérnapon visítottak a sertések – galériával

Már kora reggel folyt a vér a csanádpalotai Nemzetközi Böllérnapon, a Kelemen László Művelődési Ház udvarán. Közel száz ember kezdte meg a munkálatokat, délutánra kétszáz résztvevőt várnak.

Forró Flóra – Csanádpalota

– Idén már 19. alkalommal rendezzük meg a böllérnapot . Évről évre egyre többen érdeklődnek az esemény iránt – mondta Kovács Sándor polgármester. Most 14 csapat nevezett erre a megmérettetésre. Jöttek Gyertyámosról, Padéról, Nagylakról, Pécskáról, Makóról és természetesen a házigazda Csanádpalota is nevezett csapattal. Sütnek itt hurkát, kolbászt, lesz pörkölt, leves, és sült húsok. Holnap a Palotai Karácsonyon, 700 adag pörköltet fogunk szétosztani.

Amikor a bölléreket a disznó súlya húzza.

Haluska Balázs, a csanádpalotai önkormányzat csapatában már harmadjára vesz részt böllérnapon, ők oldalast és szalonnát fognak készíteni.

navigate_before
navigate_next

Nagy Sándor és csapata a romániai Nagylakot képviselte, ők hurkát és kolbászt készítettek. Hét éve visszajárnak erre a rendezvényre, és fontosnak tartja, hogy a hagyományok ne vesszenek el. Szerinte mindenkinek van különleges receptje amit ilyenkor szokott használni. Sok palotaival ápol barátságot, így a későbbiekben is szeretne részt venni.

A Böllérnap végeredménye: 1.hely Zsombolya, 2. makói rendőrkapitányság csapata, 3. soproni rendőrkapitányság csapata