Makó Ország-világ Sport Térség

A bennmaradásért küzdenek férfi kézilabdásaink

A Makó KC férfi kézilabda csapata a 10. helyen végzett a 2016/2017-es idény első felében.

Albert Barbara – Makó

A makói kézilabdázók az őszi félévben 5 pontot gyűjtöttek és a 10. helyet foglalják el a tabellán.

– Tudtam az őszi szezon előtt, hogy nehéz feladat vár ránk. Kilenc meghatározó játékos távozott, akik rendszeresen pályára léptek. Két kézilabdás érkezett, hét tagot pedig azoknak kell pótolniuk, akik maradtak, illetve Makón vannak. Az új játékosoknak, illetve akiknek ez az első idénye vagy komolyabb szezonja, idő kell, hogy felvegyék az NB II ritmusát – emlékezett vissza Gera Norbert, a Makó KC férfi csapatának vezetőedzője.

A fiúk 2-szer nyertek, egy döntetlent harcoltak ki és 8-szor szenvedtek vereséget. Az együttes 263 találatot szerzett és 299 gólt kapott.

– Remélem, a holt szezonban minden kézilabdás előrébb fog lépni. Az egyéni teljesítmények terén kell javulnunk, mert mint csapat nem működünk rosszul. Rutint kell szereznünk, valamint szeretném, ha egy-egy játékos a régi formáját mutatná a pályán. Megpróbálunk a szünetben egy-két helyen erősíteni, például a belső poszton. Igyekszünk kiharcolni a biztos bennmaradást, bár nehéz tavaszi idény előtt állunk. Bízom benne, 10 pontot még szerzünk, s 15 ponttal már lehet esélyünk – avatott be a kézilabda tréner.