Galéria Színes Térség

A Mikulással osztottak kalácsot Nagylakon

Több mint 10 éves hagyománynak számít Nagylakon, hogy a polgármester a falu lakossága között kalácsot oszt szét a Mikulás, a krampuszok és a képviselők segítségével. Ez most sem volt másképpen: Gyarmati András és segítségei minden házhoz személyesen adták be a fonott finomságot.

Gajáta Fanni – Nagylak

Még Kocsis István, egykori nagylaki polgármester teremtette meg azt a tradíciót, amelyet a mai napig folytatnak a faluban: a település összes lakójának egy hatalmas fonott kalácsot ad Nagylak első embere a segítőivel. Gyarmati András, leköszönő polgármester elmondta, azért is folytatta ezt a szokást, mivel a helybélieknek jól esik az ilyen ajándék.

Szaloncukrot is kapnak a jó gyerekek.

– 270 ingatlan van a településen, de kicsit rászámítva, ugyanis a statisztáinkban megeshetnek elszámítások, 280 darab kalácsot rejt az a nagy autó, amellyel járjuk a települést – tette hozzá a polgármester. – A kalácsosztást mindig a Falukarácsonyt megelőző napon tartjuk, s ilyenkor a Mikulással, a krampuszokkal és a képviselő társaimmal megyünk háztól házig.

– Mivel szóltak, hogy jönnek, ezért nagyon készültem erre a napra: jó szilvapálinkával és sós süteménnyel. Minden évben szeretettel várom őket – mondta Kello Pálné, miután megvendégelte a kalácshozókat. – A sósakat saját magam készítettem!

A jó hangulatú kalácsosztásról nézzék meg a képeinket:

navigate_before
navigate_next